Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Clintonova z Ashtonovo na Kosovu, nato sama še v Zagreb

Zagreb, 31. oktobra - Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton in visoka zunanjepolitična predstavnica EU Catherine Ashton, ki sta bili včeraj na obisku v Sarajevu in Beogradu, bosta imeli danes skupaj pogovore še v Prištini. Clintonova nato potuje na prvi uradni obisk v Zagreb.

Bosna in Hercegovina, Sarajevo.
Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton in visoka zunanjepolitična predstavnica EU Catherine Ashton sta se srečali s člani tričlanskega predsedstva BiH.
Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton, predsedujoči ministrskemu svetu BiH Vjekoslav Bevanda in visoka zunanjepolitična predstavnica EU Catherine Ashton.
Foto: Hina/STA

Potem ko sta včeraj v Beogradu pozvali k nadaljevanju dialoga med Beogradom in Prištino, ki poteka pod okriljem EU, bosta Ashtonova in Clintonova to predvidoma danes storili tudi na Kosovu. Visoki diplomatki imata v Prištini na programu srečanje s kosovsko predsednico Atifeto Jahjago, premierom Hashimom Thacijem in voditelji političnih strank.

Ameriška državna sekretarka bo iz Prištine v okviru večdnevne turneje po Severni Afriki in Zahodnem Balkanu odpotovala še na prvi uradni obisk na Hrvaško, kjer se bo pogovarjala s tamkajšnjim vrhom. Iz Zagreba pa bo vodja ameriške diplomacije predvidoma jutri zjutraj odpotovala še v Albanijo.

aju/gi/ms
© STA, 2012