Parlamentarne stranke v ponedeljek o partnerstvu za izhod iz krize

Ljubljana, 20. aprila - Predsednik vlade Janez Janša je za ponedeljek sklical sestanek predsednikov parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, na katerem bodo nadaljevali razpravo o predlaganem partnerstvu za izhod iz krize. Vlada se bo srečala tudi s poslanci koalicije, razpravljali pa bodo o ukrepih za uravnoteženje javnih financ.

Ptuj, Ptujski grad.
Predsednik vlade Janez Janša.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Predlog partnerstva za izhod iz krize izhaja iz v okviru Ekonomsko-socialnega sveta usklajenih izhodišč za socialni sporazum 2012-2016. Dokument je usklajen znotraj vladne koalicije, a je odprt za dodatne predloge opozicijskih strank. Prvaka opozicije Zoran Janković in Borut Pahor sta bila tedaj do pristopa k partnerstvu zadržana.

V ponedeljek zvečer pa bo tudi srečanje vlade s koalicijskimi poslanci, ki ga prav tako pripravlja premier Janša. Razprava bo tekla o ukrepih za uravnoteženje javnih financ, ki ga je vlada pred kratkim posredovala v parlamentarno proceduro, medtem pa bodo o vsebini ukrepov še vedno tekla pogajanja med vladno in sindikalno stranjo.

mo/apo
© STA, 2012