Socialni partnerji bodo podpisali izhodišča za nov socialni sporazum

Ljubljana, 3. aprila - Socialni partnerji bodo danes v Ljubljani podpisali besedilo izhodišč za socialni sporazum 2012-2016, ki so jih dokončno uskladili na petkovi seji Ekonomsko-socialnega sveta.

Slovenj Gradec, prostori ZSSS.
Logotip ZSSS.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Ministra za delo in za gospodarski razvoj, Andrej Vizjak in Radovan Žerjav, sta že tedaj napovedala, da jih bodo delojemalci in sindikati povečini podpisali danes, nekateri sindikati pa zaradi potrebnih postopkov na svojih organih s kakšnim dnevom zamude.

Iz svobodnih sindikatov so včeraj sporočili, da izhodišč ne bodo podpisali. Kot je za STA pojasnil predsednik zveze Dušan Semolič, je predsedstvo pretekli teden sklenilo, da je treba najprej razrešiti probleme, vezane na rebalans proračuna.

Da za zdaj še ne bodo podpisali izhodišč za socialni sporazum, je včeraj potrdil tudi predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj. Kot je poudaril, soglašajo z izhodišči, vendar bodo počakali do sprejema rebalansa proračuna, ko bo jasno, ali bo vlada upoštevala opredelitev izhodišč ali ne.

mrn/bg
© STA, 2012