ESS bo verjetno že danes parafiral izhodišča za socialni sporazum

Ljubljana, 30. marca - Socialni partnerji so do 12. ure prekinili sejo Ekonomsko-socialnega sveta, saj želijo razčistiti nekatere podrobnosti izhodišč za nov socialni sporazum. Razpoloženje na seji je razmeroma dobro, sindikate motijo le nekatere "cvetke", za katere ocenjujejo, da bi pomembno vplivale na reforme. Do parafiranja izhodišč bi lahko prišlo že danes.

Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo.
Predsednik KNSS Neodvisnost Drago Lombar.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv: STA

Člani sveta med drugim razpravljajo o izhodiščih za socialni sporazum, ki jih posebna tripartitna delovna skupina ta teden ni uspela povsem uskladiti, tako da so ostala odprta tri, štiri vprašanja. Trenutno je odprtih še nekaj podrobnosti, ki pa so pomembne, je ob prekinitvi seje za STA povedal predsednik KNSS Neodvisnost Drago Lombar. Dodal je, da gre za "cvetke", da pa bi lahko besedilo kljub temi parafirali že danes.

Cilj socialnih partnerjev je, da se svet do besedila izhodišč za novi socialni sporazum opredeli, ga uskladi in podpiše še danes. Sledilo bi usklajevanje glede vsebine sporazuma. Ta naj bi bil sklenjen do 20. junija.

pse/mrn/pse
© STA, 2012