LDS pozvala k čim večji udeležbi na referendumu in podpori zakoniku

Ljubljana, 19. marca - Zunajparlamentarna stranka LDS je danes pozvala državljane, naj se v nedeljo v čim večjem številu udeležijo referenduma in podprejo družinski zakonik, ki po njihovem mnenju nikomur ničesar ne jemlje. S človekovimi pravicami se ne sme in ne more barantati, posebej, če gre za otroke, je v izjavi novinarjem poudaril podpredsednik LDS Božidar Flajšman.

Ljubljana, prostori LDS.
Logotip LDS.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Po njegovih besedah si namreč vsi otroci, ne glede na to, v kakšni obliki družine ali skupnosti živijo, zaslužijo enake pravice, kar pa po mnenju LDS zakonik omogoča.

Stranka LDS se sicer v času parlamentarne obravnave ni strinjala s t. i. kompromisno različico družinskega zakonika in je v primeru sprejetja takega zakonika celo napovedala ustavno presojo. Po besedah Flajšmana pa so na koncu ocenili, da je kompromis korak naprej k izboljšanju položaja vseh ljudi.

O tem, ali bodo zakonik v primeru potrditve na referendumu dali v presojo ustavnemu sodišču, bo stranka še odločala, vendar Flajšman domneva, da tega ne bodo storili.

tvr/ago
© STA, 2012