Predstavljanje argumentov v prid in proti družinskemu zakoniku se nadaljuje

Ljubljana, 8. marca - Gibanje in stranka Trajnostni razvoj Slovenije sta na Tromostovju pripravili akcijo, v kateri so lahko mimoidoči zažgali listek z zapisanim enim izmed predsodkov. Po besedah predsednika stranke Matjaža Hanžka želijo z akcijo ljudi spomniti, da je lahko gojenje predsodkov do drugačnih izjemno škodljivo, akcija pa je bila usmerjena tudi v podporo družinskemu zakoniku, ki bo po oceni Hanžka prinesel veliko pozitivnih stvari.

Med slednjimi izpostavlja urejanje odnosa do otrok, zaščito otrok v vseh vrstah družin ter urejanje dela sodišč in centrov socialnega dela pri dodelitvi otrok.

V zvezi z družinskim zakonikom so se oglasili tudi v Katoliški karizmatični prenovi, ki po svetu združuje okoli 100 milijonov katoličanov. Kot so zapisali, zakoniku nasprotujejo, saj ne podpira družine in ne spodbuja odgovornega materinstva in očetovstva, predvsem pa škodi otrokom.

Prav tako po njihovem prepričanju ne spoštuje prvenstvene pravice otroka do mame in očeta ter jo približuje interesom istospolno usmerjenih.

ako/ago/ago
© STA, 2012