Svetlik: Nasprotniki družinskega zakonika želijo referendum izrabiti za kratenje pravic

Ljubljana, 3. februarja - Minister za delo, družino in socialne zadeve, ki opravlja tekoče posle, Ivan Svetlik je v izjavi za medije povedal, da obžalujejo, da želijo nasprotniki družinskega zakonika referendum izrabiti za to, da bi kratili pravico nekaterim otrokom do enako varnega, brezskrbnega in za razvoj spodbudnega otroštva, kot ga imajo vsi ostali.

Ljubljana.
Minister za delo, družino in socialne zadeve , ki opravlja tekoče posle, Ivan Svetlik.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Danes je namreč Civilna iniciativa za družino in pravice otrok je v državni zbor vložila nekaj več kot 42.000 podpisov za razpis referenduma o družinskem zakoniku.

Svetlik je dejal, da obžalujejo tudi, da želijo nasprotniki zakonika referendum izrabiti za to, da bi izvajali pritiske proti svobodni izbiri oblike družinskega življenja. Po njegovih besedah bi označili enostarševske družine, neporočene, razvezane, rejniške in istospolne družne kot manjvredne, s pa ožigosali polovica slovenskega prebivalstva.

Svetlik je državljane in državljanke zato pozval, naj si ne pustijo vzeti svobode izbire družinskega in zasebnega življenja in da glasujejo za zakonik.

apr/ako/ako
© STA, 2012