Kompromisni predlog družinskega zakonika ima med poslanci bolj malo podpore

Ljubljana, 31. januarja - Kompromisni predlog družinskega zakonika, ki so ga pripravili v društvu Družinska pobuda, da bi se izognili referendumu, ima med poslanci bolj malo podpore. Iniciativo društva pozdravljajo v SDS in NSi, v SLS pa poudarjajo, da bi bila potrebna široka podpora predlogu. Pozitivna Slovenija, SD in Lista Virant podpirajo že sprejeti zakonik, v DeSUS pa se na predlog še niso odzvali.

Ljubljana, DZ.
Poslanka SDS Alenka Jeraj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv: STA

Kompromisni predlog ima tako ob nasprotovanju Pozitivne Slovenije, SD in Liste Virant, ki imajo skupaj 46 poslancev, malo možnosti za uspeh. Tako se obeta referendum o že sprejetem zakoniku, za katerega so v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok že zbrali podpise. A bodo, kot so napovedali, z njihovo vložitvijo v DZ počakali, da se do omenjenega predloga opredelijo stranke.

Kot je za STA dejal vodja civilne iniciative Aleš Primc, še čaka na sporočilo predsednika Družinske pobude Tomaža Meršeta, ki naj bi ga obvestil o uspehu svoje pobude. Merše je poslanske skupine prosil, da se do pobude opredelijo do danes zvečer. Pobudniki referenduma morajo sicer podpise vložiti najpozneje do 11. februarja.

spc/mo/mo
© STA, 2012