Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

gospodarstvo 17.5.2019 18:42

Trump preložil odločitev glede carin na uvoz avtomobilov

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da za šest mesecev prelaga odločitev o uvedbi dodatnih carin na uvoz avtomobilov iz EU in Japonske. S tem je potrdil neuradne informacije, ki so prišle v javnost pred dnevi in vsaj začasno zmanjšale negotovost med vlagatelji in v evropski ter japonski avtomobilski industriji.

Slovenija 17.5.2019 17:12

Bobnarjeva v Rimu z italijanskim kolegom o mešanih patruljah na meji

Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar je z italijanskim kolegom Francom Gabriellijem danes v Rimu govorila o podrobnostih sodelovanja med policijama v obliki mešanih patrulj na meji med državama. Natančen način izvajanja mešanih patrulj morajo še doreči na operativni ravni, so sporočili iz slovenske policije.

svet 17.5.2019 15:34

Odbor ministrov SE omilil stališče v sporu z Rusijo

Odbor ministrov Sveta Evrope je na današnjem zasedanju v Helsinkih sprejel izjavo, s katero so nekoliko omilili stališče v sporu z Rusijo, ki je izbruhnil leta 2014 po ruski priključitvi ukrajinskega polotoka Krim. Moskva je pozdravila izjavo, Kijev pa je do nje kritičen. Zasedanja se je udeležil tudi slovenski zunanji minister Miro Cerar.

svet 17.5.2019 14:30

Britanski laburisti končali pogovore z vlado o brexitu

Vodja britanskih laburistov Jeremy Corbyn je danes vladi sporočil, da končujejo pogovore o brexitu. Poudaril je, da se pogovori ne morejo nadaljevati zaradi vse večje šibkosti in nestabilnosti vlade, navaja britanski BBC. Premierka Theresa May je krivdo za propad pripisala neenotnosti v vrstah laburistov glede drugega referenduma.

Slovenija 17.5.2019 13:51

Na seji DZ pozivi k prenovi sistema nagrajevanja zaposlenih v javnem sektorju

DZ na izredni seji nadaljuje razpravo o priporočilu SDS, kjer so vlado pozvali k prenovi sistema plač v javnem sektorju. Predstavniki poslanskih skupin so se strinjali o potrebi po prenovi sistema nagrajevanja zaposlenih, manj pa so bili enotni glede možnosti izstopa posameznih poklicnih skupin iz javnega sektorja.

Slovenija 17.5.2019 11:48

Na izredni seji DZ vladna stran za nadgradnjo plačnega sistema, ne pa njegovo uničenje

DZ danes na izredni seji razpravlja o enotnem plačnem sistemu javnega sektorja. Zahteva za sejo je prišla iz SDS, kjer so pozvali k temeljiti spremembi sistema, tudi z izstopom posameznih poklicnih skupin. Posebej so opozorili na področji zdravstva in obrambe. Na vladni strani so poudarili, da je sistem vsekakor treba nadgraditi, ne pa uničiti.

Slovenija gospodarstvo 17.5.2019 11:47

Konec tedna bodo promet na avtocestah ovirala vzdrževalna dela

Promet na avtocestah marsikje po državi bodo ta konec tedna ovirala vzdrževalna dela. Na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim proti Mariboru bodo sanirali vozišče v predoru Jasovnik ter opravili še druga vzdrževalna dela. Na Darsu voznikom svetujejo, naj se temu odseku izognejo. Zaprta bo tudi vipavska hitra cesta proti Ljubljani.

Slovenija 17.5.2019 9:40

Proračunski dokumenti po oceni odbora niso v neskladju z ustavo

Člani odbora DZ za finance so na današnji seji pritrdili mnenju vlade in pravnikov državnega zbora, da proračunski dokumenti za leto 2019 niso v neskladju z ustavo. Zahtevo za presojo ustavnosti so sredi aprila vložili poslanci SDS in NSi, ki v letošnjem proračunu vidijo kršenje fiskalnega pravila.

svet 17.5.2019 9:21

Tajvan postal prva azijska država s pravico homoseksualcev do poroke

Tajvanski parlament je danes potrdil zakon o legalizaciji porok istospolnih parov. 23-milijonski otok je tako postal prva azijska država, kjer so dovoljene istospolne poroke. Potrditev zakona so že pozdravili tajvanska predsednica Tsai Ing-wen in zagovorniki pravic skupnosti LGBT. Zakon bo začel veljati prihodnji petek.

gospodarstvo 17.5.2019 9:07

Skupina Petrol v četrtletju okrepila dobiček

Skupina Petrol je v prvem četrtletju ustvarila 1,4 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 19 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je znašal 18,2 milijona evrov in je bil za dva odstotka višji od primerljivega lanskega, so sporočili iz družbe, potem ko se je s poslovanjem v četrtek seznanil nadzorni svet.

gospodarstvo 17.5.2019 9:06

Abanka v denarju in delnicah Save Re za dividende 66,7 milijona evrov

Skupščina Abanke je v četrtek sklenila, da za izplačilo dividend nameni 66,7 milijona evrov. Pri tem bo država kot edini delničar skladno z lastnim nasprotnim predlogom del za dividende namenjenih sredstev v višini 11,1 milijona evrov izplačala s prenosom delnic Save Re, preostanek v višini 55,6 milijona evrov pa v denarju.

Slovenija 17.5.2019 8:15

Kranjski zdravniki podaljšali odpovedni rok do 15. septembra

Kranjski splošni zdravniki, ki so aprila podali odpovedi pogodb o zaposlitvi, so se po sprejemu aneksa ena k splošnemu dogovoru na četrtkovem sestanku odločili, da odpovedni rok, ki bi se iztekel s koncem maja, podaljšajo do 15. septembra. Vztrajajo namreč tudi pri sprejetju drugih ukrepov, ki bodo razbremenili njihovo delo, na čelu z aneksom dve.

Slovenija 17.5.2019 8:00

Dunking Devils v Hali Tivoli trikrat z adrenalinskim spektaklom ob 10. obletnici

V Hali Tivoli se danes in v soboto obeta spektakelsko akrobatsko praznovanje desetletnice delovanja Dunking Devils. Poleg akrobatskega zabijanja, po katerem so Dunking Devils prepoznavni, bodo šov s 40 nastopajočimi zaznamovale dih jemajoče koreografije na trampolinskem zidu, vratolomni skoki z ruske gugalnice, posebni učinki in druga presenečenja.

šport 17.5.2019 7:45

Aktualni prvaki lige NBA vodstvo povišali na 2:0

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors ne popuščajo v finalu zahodne konference severnoameriške košarkarske lige. Bojevniki so v seriji proti Portland Trail Blazers zmagali s 114:111 ter povedli z 2:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage. Naslednji dve tekmi bosta v domači dvorani Portlanda Moda Center v Oregonu.

šport 17.5.2019 6:59

Boston prvi finalist lige NHL

V severnoameriški hokejski ligi NHL je znan že prvi udeleženec velikega finala bojev za najprestižnejšo hokejsko klubsko lovoriko na svetu Stanleyjev pokal. To je ekipa Boston Bruins, ki je brez poraza z izidom 4:0 napredovala v zadnji krog končnice. Bostončani so na četrti tekmi finala vzhodne konference s 4:0 pometli s Carolina Hurricanes.

šport 17.5.2019 0:30

Ritmičarke danes v Bakuju čaka prvi dan kvalifikacij

Po četrtkovem slovesnem odprtju 35. evropskega prvenstva v ritmični gimnastiki, ki ga gosti Baku, danes članice čakajo prvi kvalifikacijski boji z obročem in žogo. Slovenki Aleksandra Podgoršek in Jekaterina Vedenejeva, nastopili bosta v skupini A, imata pred očmi isti cilj: preboj na zaprto EP najboljših v olimpijskem letu 2020, ki bo v Kijevu.

Slovenija 17.5.2019 0:30

Maturanti bodo opoldne zaplesali četvorko

Maturanti bodo danes točno opoldne znova zaplesali četvorko na ulicah slovenskih mest in se tako poslovili od srednješolskih klopi. Ob spremljali Straussove melodije se bodo zavrteli tudi po nekaterih drugih evropskih mestih. Maturantski paradi, ki se bo v 19. izvedbi odvila le v Ljubljani, se bo letos prvič pridružil Next Level Festival.