Tradicionalni zajtrk: Sestavine so se v zadnjem desetletju realno pocenile

Ljubljana, 18. novembra - Prebivalec Slovenije poprečno vsak dan porabi 20 dekagramov moke, poje približno polovico jabolka in tri grame medu, popije okrog 1,5 decilitra mleka in porabi skoraj štiri grame masla. Ta živila so se v zadnjem desetletju za povprečnega Slovenca sicer realno nekoliko pocenila, ugotavlja državni statistični urad.

Ljubljana, OŠ Oskarja Kovačiča.
Akcija Tradicionalni slovenski zajtrk.
Mleko, med, kruh, prehrana, otroci, zajtrk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, OŠ Oskarja Kovačiča.
Akcija Tradicionalni slovenski zajtrk.
Mleko, kruh, med, otroci, zajtrk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, OŠ Oskarja Kovačiča.
Akcija Tradicionalni slovenski zajtrk.
Otroci, zajtrk, čajnik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, OŠ Oskarja Kovačiča.
Akcija Tradicionalni slovenski zajtrk.
Mleko, med, kruh, prehrana.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.842 znakov (brez presledkov) oziroma 735 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mg/jes
© STA, 2011