Na Državni volilni komisiji 22 prijav za organizacijo kampanje o malem delu

Ljubljana, 17. marca - Na Državni volilni komisiji je doslej prijavljenih 22 organizatorjev kampanje pred referendumom o zakonu o malem delu, ki bo 10. aprila. Prijavo je poslala še ena stranka, a so na komisiji zahtevali dopolnitev vloge. Prav tako je mogoče, da kakšna prijava prispe še po pošti, je za STA pojasnil tajnik komisije Marko Golobič.

Rok za prijavo organizatorjev kampanje se je sicer iztekel včeraj opolnoči, kampanja pa se je začela 11. marca.

Med organizatorji kampanje so Študentska organizacija Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Urad vlade za komuniciranje, koalicijske stranke SD, Zares, LDS in DeSUS, opozicijski SLS in SDS ter zunajparlamentarne stranke SMS - Zeleni, NSi, Zeleni Slovenije, Krščanski socialisti Slovenije in Slovenska unija.

Poleg omenjenih so se prijavili tudi Zveza društev upokojencev Slovenije, Mestna zveza upokojencev Ljubljana, Zveza domoljubnih društev Hervardi, Popotniško združenje Slovenije, Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij, Združenje v gibanju OPS - osveščeni prebivalci Slovenije ter Fundacija študentski tolar.

spc/tz
© STA, 2011