Dve tretjini v anketi Dela prepričani o podkupninah v orožarski aferi

Ljubljana, 7. marca - Anketa Dela je pokazala, da sta skoraj dve tretjini sodelujočih prepričani, da so pred 15 leti odgovorne osebe prejemale podkupnino ob transportu orožja preko Slovenije. Da podkupnine niso prejemali, je prepričanih skoraj 20 odstotkov. Kot ugotavlja Delo, se pri tem vprašanju mnenja bistveno razlikujejo glede na strankarsko privrženost volivcev, ki pa se ne delijo na koalicijske in opozicijske, ampak na SDS in vse druge.

Sodelujoče v anketi so vprašali, komu bi se moral SDS zaradi domnevno prirejenega arhivskega gradiva še opravičiti. Temu, da bi se moral SDS opravičiti vsej slovenski javnosti, je pritrdilo skoraj 67 odstotkov vprašanih, 59 odstotkov pa jih meni, da bi bilo potrebno tudi opravičilo Türku.

Delo na podlagi rezultatov ankete ugotavlja, da je podpora zakonu o malem delu začela rasti, podpira ga dobrih 54 odstotkov vprašanih, nasprotuje pa mu dobrih 37 odstotkov. Anketa je pokazala tudi rast podpore pokojninski reformi, ki jo podpira 47 odstotkov, nasprotuje pa ji 43 odstotkov vprašanih.

apo/td/td
© STA, 2011