Stekle so priprave na referendum o malem delu

Ljubljana, 3. marca - Stekle so priprave na izvedbo referenduma o zakonu o malem delu. Državna volilna komisija je danes izdala navodilo volilnim komisijam, ki vsebuje tudi roke za izvedbo referendumskih opravil. Med pomembnejšimi je 16. marec, ko morajo organizatorji prijaviti kampanjo. Hkrati z referendumom bodo potekale lokalne volitve v treh občinah.

Roki za referendumska opravila so začeli teči v torek, 1. marca, uradna volilna kampanja pa se bo lahko začela v petek, 11. marca. Javna propaganda v zvezi z referendumom se bo morala zaključiti 8. aprila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

Organizatorji volilnih kampanj morajo do 16. marca odpreti posebne transakcijske račune ter Državni volilni komisiji sporočiti podatke o organizatorju.

Hkrati z referendumom bodo 10. aprila potekale tudi lokalne volitve v občinah Trebnje, Mirna in Moravče, roki za njihovo izvedbo pa so prav tako začeli teči danes. Tako je do 10. marca mogoče določati kandidate za župane in člane občinskih svetov v Trebnjem in Mirni ter za člane občinskega sveta v Moravčah. Predvolilna kampanja se bo prav tako začela 11. aprila.

mo/miv
© STA, 2011