Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ljubljansko okrajno sodišče zagotavlja, da zadeve obravnava v skladu s sodnim redom

Ljubljana, 31. januarja - Okrožno sodišče v Ljubljani zanika navedbe Janeza Janše, da je sodišče s postopkom zasebne tožbe Francija Perčiča zoper njega začelo že po dobrem mesecu. Postopek se še ni začel, saj zanj še niso izpolnjene vse procesne predpostavke, pojasnjujejo. Ob tem dodajajo, da sodišče še vedno čaka državni zbor, da se izjasni o tem, ali bo Janši imuniteto priznal.

Sodišče se je odzvalo tudi na navedbe predsednika SDS, da je sodišče v primeru, ko Perčič toži SDS, za sodnico določilo Zlato Štiblar Kisič, ki naj bi skupaj s Perčičem v začetku devetdesetih let skupaj vodila stečajni postopek nekdanjega podjetja ADIT. Pri tem je predlagal, da bi DZ preko pravosodnega ministra od sodišča zahteval poročilo o tem, kako predsednica okrožnega sodišča zadeve dodeljuje v delo sodnikom.

Pojasnjujejo, da sodišče vse zadeve rešuje v skladu z določili sodnega reda, po katerem se zadeve sodnikom dodeljujejo upoštevaje abecedni red začetnic priimkov sodnikov, kar, kot navajajo, pomeni, da začasna predsednica Okrožnega sodišča v Ljubljani na vrstni red dodeljevanja zadev nima nobenega vpliva.

ako/tz/arh/pa
© STA, 2011