Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Žbogar: Odsvetujemo vse poti v Egipt, o evakuaciji še ne razmišljamo

Bruselj, 31. januarja - Zunanji minister Samuel Žbogar je danes v Bruslju povedal, da odsvetujejo vse poti v Egipt, tudi v turistična središča, a evakuacije Slovencev iz države za zdaj ne načrtujejo. Minister je sicer opozoril, da bo kriza v Egiptu trajala še nekaj časa in da se bo verjetno v naslednjih dneh še zaostrila.

Ljubljana.
Zunanji minister Samuel Žbogar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Zunanji minister Samuel Žbogar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Razmere v Egiptu se spreminjajo iz ure v uro in se lahko že v naslednjih urah ali dneh tako spremenijo, da bomo pozvali tudi k povratku vseh državljanov iz Egipta, je še poudaril minister ob robu zasedanja v Bruslju.

Minister je še povedal, da so slovenski diplomati v stalnem stiku s predstavniki turističnih agencij in da je na voljo letalo Adrie Airways, ki bi lahko slovenske turiste kadar koli peljalo v Slovenijo, če bi se za takšen napotek odločili.

Minister upa, da bodo njihovemu pozivu, naj Slovenci ne potujejo v Egipt, sledili tako državljani kot turistične agencije. Poudaril je, da so v stalnem stiku z agencijami in da bodo, če bo to potrebno, pomagali pri evakuaciji.

pm/ms
© STA, 2011