Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SDS s predlogom novele za ohranitev obstoječih policijskih uprav

Ljubljana, 31. januarja - Poslanska skupina SDS je minuli teden vložila v parlamentarno proceduro predlog novele zakona o policiji. Po besedah poslanca Mira Petka je glavni namen predloga v tem, da bi se sedanja organizacijska struktura policijskih uprav zapisala v zakon, s tem pa bi vlada izgubila pristojnost odločanja o ustanovitvi, območju in sedežu policijskih uprav.

Ljubljana.
Poslanec SDS Miro Petek.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Poslanec SDS Miro Petek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Poslanec SDS Miro Petek.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot je danes na novinarski konferenci pojasnil Petek, predlog novele v ničemer ne spreminja sedanje organizacijske strukture 11 policijskih uprav, temveč jo le prenaša v zakon. Spreminja pa drugo alinejo sedmega člena zakona o policiji, ki govori o tem, da policijske uprave, njihova območja in sedeže določi vlada.

Po Petkovih besedah se je SDS z vložitvijo predloga novele zakona odzvala na namero vlade, da ukine tri policijske uprave, in sicer v Krškem, Slovenj Gradcu in Postojni. V SDS zagovarjajo, da se organizacijska struktura policijskih uprav uredi v zakonu, podobno kot je to urejeno za organizacijo sodišč v zakonu o sodiščih in ne v podzakonskem aktu.

bs/pa/apo
© STA, 2011