Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Čeferin prvi kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije

Ljubljana, 31. januarja - Združenje nogometnih sodnikov Slovenije in šest medobčinskih nogometnih zvez je danes pri volilni komisiji Nogometne zveze Slovenije vložilo kandidaturo Aleksandra Čeferina za predsednika krovne nacionalne nogometne organizacije v naslednjem mandatu. Čeferin je že privolil v kandidaturo.

Ljubljana.
Odvetnik Aleksander Čeferin.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Skupno kandidaturo je na predlog Medobčinske nogometne zveze Ljubljana vložilo šest medobčinskih nogometnih zvez, poleg Ljubljane še Ptuj, Nova Gorica, Koper, Lendava in Medobčinska nogometna zveza Gorenjske ter združenje nogometnih sodnikov. Podporo Čeferinovi kandidaturi sta napovedala tudi Medobčinska nogometna zveza Celje in Združenje nogometnih trenerjev Slovenije.

Volitve novega predsednika nogometne zveze bodo 17. februarja. Ivan Simič, ki je bil na mesto predsednika NZS izvoljen februarja 2009 in bi njegovo mandatno obdobje moralo trajati do 2013, je 17. novembra lani predčasno odstopil z mesta predsednika. Rok za vložitev kandidatur se izteče 2. februarja, 7. februarja pa bo volilna komisija objavila seznam prispelih kandidatur.

ag/am/ag
© STA, 2011