Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Delavci Mersteela shod zaradi odškodnin zaenkrat odpovedali

Naklo, 31. januarja - Odpuščeni delavci Merkurja in Mersteela so za danes napovedani protestni shod za izplačilo odškodnin odpovedali. Do jutri naj bi namreč prejeli odgovor na njihovo zahteve po opredelitvi odškodnin zaradi skrajšanega odpovednega roka kot prednostnih terjatev.

Predstavnik odpuščenih delavcev Merkurja in Mersteela Maksimilijan Kalan je sporočil, da se bodo v primeru negativnega mnenja pristojnih institucij na njihove zahteve odločili za naslednji korak. Poleg načrtovanega protestnega shoda pred kranjskim sodiščem in upravno stavbo Merkurja v Naklem ne izključujejo niti možnosti, da bi se ponovno odpravili v parlament.

Pred koncem minulega leta so bili odpuščeni delavci pri opozorilu poslancev na svoje težave že uspešni. Na izredni seji državnega zbora so tik pred prazniki dosegli avtentično razlago spornega člena insolvenčnega zakona. Tako je še pred koncem leta 119 bivših delavcev Merkurja in Mersteela dobilo obljubljene odpravnine, zapletlo pa se je pri izplačilu odškodnin za skrajšanje odpovednega roka.

uk/tzu/uk
© STA, 2011