Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Judoistke v Sofiji brez vidnejšega uspeha

Sofija, 30. januarja - Slovenske judoistke se s svetovnega pokala v Sofiji po slabših predstavah vračajo brez vidnejšega uspeha. V Bolgarijo je odpotovalo devet slovenskih tekmovalk, le Anka Pogačnik (kategorija do 70 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg) pa sta zabeležili uvrstitvi - obe sta si na koncu delili sedmo mesto. Vse druge tekmovalke so ostale brez uvrstitev.

Pogačnikova je v predtekmovanju najprej premagala Turkinjo Busro Katipoglu, v drugem dvoboju je bila boljša od Hrvatice Kristine Mirijanović, v tretjem pa je izgubila proti Nemki Kerstin Thiele. Priborila si je popravni izpit v repasažu, kjer pa je klonila proti Nemki Lauri Vargas-Koch V tej kategoriji je nastopila še Aja Zupanc Gačnik in ostala brez uvrstitve.

V kategoriji do 78 kg je Velenškova najprej premagala Ukrajinko Ivano Makuho, nato pa v drugi borbi izgubila proti Nemki Luize Malzahn in se uvrstila v repasaž, kjer jo je ugnala Nemka Viktorija Turks. Urška Gračner je izgubila prvi dvoboj proti Rusinji Veri Moskaljuk in ostala brez uvrstitve. Podobna usoda je doletela tudi Urško Urek v kategoriji nad 78 kg.

zza/ke/zza
© STA, 2011