Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenski košarkarji pričakujejo tekmece za EP v Litvi

Vilnius, 30. januarja - V Vilniusu bo danes ob 18.30 žreb skupin za 37. košarkarsko evropsko prvenstvo, ki ga bo od 31. avgusta do 18. septembra gostila Litva. Slovenija je prvič v zgodovini evropskih prvenstev uvrščena v najkakovostnejši boben.

Ljubljana.
Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Božidar Maljković.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Božidar Maljković.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Varovanci selektorja Božidarja Maljkovića bodo ob Španiji, Grčiji in Srbiji nosilci ene od štirih predtekmovalnih skupin, tako da se s temi ekipami v prvem delu ne morejo srečati.

V drugem kakovostnem bobnu so Francija, Hrvaška, Rusija in Turčija, v tretjem Nemčija, Litva, Črna gora ter Belgija, v četrtem Velika Britanija, Makedonija, Izrael in Gruzija, v petem Italija, Bolgarija, Poljska ter BiH in v zadnjem Ukrajina, Latvija ter dva kvalifikanta, ki bosta znana po turnirju pred EP, na katerem bodo sodelovale Finska, Madžarska in Portugalska.

Glede na to, da bo to prvo evropsko prvenstvo s 24 reprezentancami, bodo imele ekipe naporen razpored. V prvem delu bodo odigrale pet tekem v šestih dneh, v drugem tri v prav tako šestih dneh, četrtfinaliste pa v petih dneh čakajo še tri srečanja.

zzb/zza/zzb
© STA, 2011