Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Preiskovalni sodnik Škobernetu odredil mesec dni pripora

Ljubljana, 29. januarja - Preiskovalni sodnik je celjskemu sodniku Milku Škobernetu, ki je pridržan zaradi suma jemanja podkupnine, včeraj okrog 22. ure odredil mesec dni pripora zaradi upravičene bojazni, da bi uničil sledove kaznivega dejanja ali vplival na priče, so danes za STA pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Celje.
Suspendiran celjski okrožni sodnik Milko Škoberne.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše se je na odreditev pripora že pritožil, saj vztraja, da je bila Škobernetu kršena z ustavo zagotovljena imuniteta, priporni razlog pa je po njegovih navedbah neutemeljen.

Parlamentarna mandatno-volilna komisija je sicer že v četrtek odločila, da se Škobernetu imunitete ne podeli, kar pa mora potrditi še državni zbor. Bromše meni, da bi moral o imuniteti odločati državni zbor in ne le parlamentarna mandatno-volilna komisija.

Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča mora o pritožbi Škobernetovega zagovornika sicer odločiti v 48 urah od njenega prejema.

Direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić naj bi bila osumljena, da sta bila posrednika pri dogovorih. Preiskovalni sodnik je Ramiću odredil enomesečni pripor, zoper Salobirja pa tožilstvo ni podalo predloga za pripor.

uk/jaz/uk
© STA, 2011