Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Samo še danes v veljavi letne vinjete za 2010

Ljubljana, 31. januarja - Letne vinjete za leto 2010, ki so modre barve, so v veljavi samo še danes. Uporabniki letnih vinjet bodo tako morali jutri na vetrobranska stekla nalepiti vinjeto za leto 2011 v roza barvi. Zanjo je treba odšteti 95 evrov.

Veljavnost vinjet se sicer izteče glede na njihovo vrsto. Letna vinjeta za tekoče leto tako velja od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta, torej skupno 14 mesecev. Mesečna velja od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa oz. do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni. Tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete.

Kot omenjeno, je treba za letno vinjeto odšteti 95 evrov. Cena mesečne vinjete je 30 evrov, tedenske pa 15 evrov. Letna vinjeta za motorna kolesa stane 47,50 evrov, polletna 25 evrov (polletne vinjete veljajo samo za motorna kolesa, za katera ni mesečnih vinjet), tedenska pa 7,50 evra.

uk/ms
© STA, 2011