Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jamajčani tudi brez Bolta blesteli v New Yorku

New York, 29. januarja - Tudi brez svojega največjega zvezdnika Usaina Bolta so jamajški sprinterji na tradicionalnem, že 104. tekmovanju Milrose Games v New Yorku v uvodu v dvoransko atletsko sezono gladko odpravili ameriške reprezentante ter dosegli tri najboljše letošnje izide na svetu.

Kitajska.
Jamajški atlet Usain Bolt.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Kitajska.
Jamajški atlet Usain Bolt.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V najkrajšem 60-metrskem teku sta se zmag veselila Jamajčana Nesta Carter in Veronica Campbell Brown, ki sta zmagala z dosežkoma 6,52 in 7,11. Posebej gladka je bila zmaga Campbell Brownove, ki je brez težav ugnala drugouvrščeno Američanko Lauryn Williams, več dela pa je imel Carter, saj je Michael Rodgers, ki je dosegel osebni rekord 6,56, zaostal le štiri stotinke. Še bolj tesno je bilo v ženskem teku na 60 m z ovirami, kjer je z 8,00 zmagala 35-letna Vonette Dixon, tri stotinke sekunde je zaostala ameriška atletinja Dannielle Carruthers.

Lepo tekmo so gledalci videli tudi v teku na miljo, kjer je v zadnjih šestih sezonah kraljeval Bernard Lagat. Tokrat pa je moral zmago prepustiti dvakratnemu svetovnemu prvaku v teku na 1500 metrov Etiopijcu Deresseju Mekonnenu, ki je imel močnejši finiš od Lagata.

ag/tb/ag
© STA, 2011