Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Infrastruktura v poslovni coni Komenda bo dokončana februarja

Komenda, 29. januarja - V drugem delu poslovne cone Komenda je dokončano približno 85 odstotkov komunalne infrastrukture, februarja naj bi bile urejene telekomunikacije in kanalizacija, z novim kablovodom pa bodo zagotovili elektriko in izboljšali oskrbo v prvi fazi cone. Poslovne subjekte po besedah direktorja Matica Romšaka čaka le še priprava dokumentacije za gradbena dovoljenja.

Gre za eno največjih con v Sloveniji, ki obsega skoraj 100 hektarjev zemljišč, je povedal Ramšak, ki je prepričan, da je model poslovne cone v Komendi pravi. V njej so najprej uredili infrastrukturo, razdelili cono na posamezne parcele različnih velikosti in jih ponudili poslovnim subjektom.

Pri iskanju partnerjev se pozna vpliv recesije. Po poslovnem načrtu naj bi letos vsak mesec prodali vsaj eno zemljišče, vendar se danes, ko je po mnenju Romšaka prihodnost negotova, redko katero podjetje odloča za širitev proizvodnje. Interes med podjetji po Romšaku vseeno ostaja in sicer tudi med nekaterimi tujimi podjetji.

spi/uk
© STA, 2011