Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Škobernetu zvečer poteče 48-urno sodno pridržanje

Ljubljana, 29. januarja - Preiskovalni sodnik, ki je včeraj zaslišal celjskega sodnika Milka Škoberneta, naj bi se danes do večera odločil o nadaljnjih korakih v postopku. Zaslišanje so včeraj prekinili, ker se je Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše skliceval na imuniteto, ki jo Škoberne kot sodnik po njegovi oceni ima.

Celje.
Suspendiran celjski okrožni sodnik Milko Škoberne.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

Bromše meni, da bi moral o imuniteti odločati državni zbor in ne le parlamentarna mandatno-volilna komisija. Preiskovalni sodnik ima čas do danes zvečer, ko se izteče 48-urno sodno pridržanje, da oceni, ali je odločitev komisije zadostna osnova za odreditev pripora ali ne. Komisija je že v četrtek odločila, da se Škobernetu imunitete ne podeli.

Preiskovalni sodnik pa je po zaslišanju odredil enomesečni pripor za podjetnika Esada Ramića, medtem ko za direktorja Komunale Laško Marjana Salobirja tožilstvo ni podalo predloga za pripor.

Škoberne je bil pridržan zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Salobir in Ramić pa naj bi bila osumljena, da sta bila posrednika pri teh dogovorih.

Kriminalisti so včeraj povedali, da je bil v preiskavi potrjen sum, da je sodnik leta 2009 res prejel 9000 evrov, vsi trije osumljenci skupaj pa so zahtevali še 50.000 evrov

pse/db
© STA, 2011