Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Slovenskih Konjicah letos investicijsko bolj sušno leto

Slovenske Konjice, 29. januarja - V Slovenskih Konjicah so ta teden dobili proračun za letošnje leto, ki je visok skoraj 12,5 milijona evrov. Sprejeti dokument je za pol milijona evrov višji od predlaganega v prvi obravnavi, saj so vanj vključena tudi sredstva za dvorec Trebnik, potem ko je občina nedavno podpisala sporazum, s katerim bo vendarle spet postala njegova lastnica.

Konjiški župan Miran Gorinšek je ob tem povedal, da je v letošnjem proračunu še vedno za dobrih 115.000 evrov manj denarja kot lani. Kljub temu pa računajo tudi na dodatna sredstva, v najboljšem primeru na več kot štiri milijone evrov, če bodo le uspešni na obeh razpisih, na katera so se prijavili. Gre predvsem za širokopasovni internet ter razpis za posodobitev javne razsvetljave.

Sicer pa je v letošnjem proračunu za investicije namenjenih manj kot pet milijonov evrov, kar pomeni 40 odstotkov vseh proračunskih sredstev. Kot poudarja Gorinšek, so si letos na naložbeni strani vzeli nekaj predaha, kljub temu pa so z Družbo za ceste že pripravili projekt izgradnje tretjega pasu na odcepu za Golič, predvidena pa je tudi gradnja krožišča v Tepanju.

gm/uk
© STA, 2011