Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sodnik Škoberne prejel navidezno podkupnino

Ljubljana, 28. januarja - Kriminalisti so v primeru celjskega sodnika Milka Škoberneta, osumljenega jemanja podkupnine, med drugim izvajali prikrite preiskovalne ukrepe. Med preiskavo je bila njemu in še dvema osumljencema izročena navidezna podkupnina v višini 18.000 evrov, ki so si jo razdelili med seboj, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje Jože Senica.

Preiskava suma storitve kaznivega dejanja jemanja podkupnine se je začela decembra lani takoj po prijavi. Glede na kazensko ovadbo je sodnik s posredovanjem dveh oseb za določena dejanja, povezana z opravljanjem svoje funkcije, prejel gotovino v višini 9000 evrov, za ista dejanja pa je zahteval še 50.000 evrov, je dejal Senica.

V nadaljevanju so po njegovih besedah izvedli prikrite preiskovalne ukrepe in potrdili sum, da je sodnik leta 2009 res prejel 9000 evrov, vsi trije osumljenci pa so zahtevali še 50.000 evrov.

Poleg Škoberneta sta osumljena vpletenosti v primer podkupovanja tudi direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić, vsi trije pa so v 48-urnem sodnem pridržanju.

pse/tz/tz
© STA, 2011