Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razvojna agencija Savinjske regije ponovila razpis za štipendije

Celje, 30. januarja - Razvojna agencija Savinjske regije je ponovila razpis za pridobitev štipendij v okviru enotne regijske štipendijske sheme regije 2010-2011. V ponovljenem postopku je bilo razpisanih 19 štipendij s strani 12 delodajalcev, komisija pa je prejela 39 vlog dijakov in študentov, na podlagi katerih so delodajalci izbrali 17 štipendistov.

Skupaj bo tako v okviru regijske štipendijske sheme v tem šolskem letu podeljenih 52 štipendij v višini nekaj več kot 220.000 evrov. Za dijake se višina štipendije giblje med 110 in 272 evri, za študente pa med 337 in 400 evri, so sporočili iz omenjene agencije.

Razvojna agencija je v okviru prvega javnega razpisa za pridobitev štipendij, ki je bil objavljen konec lanskega septembra, prejela 132 vlog, na podlagi katerih so delodajalci izbrali 35 štipendistov. Kar nekaj delodajalcev je zaradi neugodnih gospodarskih razmer in pomanjkanja prijav deficitarnih poklicev, kot so kovinostrugar, livar in gostinec, od vloge odstopilo že v samem postopku.

lpc/bg
© STA, 2011