Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Celjskem letos preko javnih del dve tretjini manj zaposlenih

Celje, 29. januarja - Na Celjskem je letos v javna dela vključenih le še 165 brezposelnih oseb, medtem ko jih je lani prek javnih del delalo 450. Po besedah predstavnice celjske območne službe republiškega zavoda za zaposlovanje Alenke Rumbak je to posledica zmanjšanja obsega sredstev za javna dela s strani države.

Rumbakova je pojasnila, da so imeli lani za javna dela na voljo štiri milijone evrov, letos pa so se sredstva s strani države skrčila na 1,5 milijona evrov. Prav zaradi manjšega obsega sredstev je bilo odobreno le manjše število programov javnih del. V financiranje so se tako uvrstili le projekti, ki so pridobili zadostno število točk, po oceni Rumbakove pa bi bili sprejeti vsi njihovi programi, če bi bilo na voljo dovolj denarja.

Iz programa javnih del je letos izpadel tudi Javni zavod Socio, ki bo zaradi neodobritve vloge prisiljen zmanjšati število zaposlenih v zavetišču za brezdomce in materinskem domu. Tudi celjski center za socialno delo je letos izpadel iz programa javnih del.

lpc/bg
© STA, 2011