Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komisija DZ o gradbenih poslih danes znova o sporni prodaji zemljišča na Smodinovcu v Ljubljani

Ljubljana, 27. januarja - Komisija DZ, ki preiskuje gradbene posle, bo danes v nadaljevanju zaslišanj o domnevno sporni prodaji zemljišča na Smodinovcu v Ljubljani ponovno izprašala prodajalca Aleša Seliškarja. Zaslišana bosta tudi Matija Šešok iz podjetja Taxgroup, ki je zemljišče kupilo, in direktor Slovenija projekta Robert Rožac, ki je zemljišče nameraval kupiti in je za to plačal tudi aro.

Z domnevno sporno prodajo zemljišča na Smodinovcu naj bi se okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića. Aleš Seliškar je na zaslišanju decembra pojasnil, da župan Janković in njegov sin pri omenjeni prodaji nista sodelovala. Takrat je dejal tudi, da svojih izjav v Financah o tem, da se je pogovarjal z Juretom Jankovićem, ki ni imel namena kupiti omenjenega zemljišča, ni prebral in da ne ve, če je to rekel. Prav tako je zanikal, da je njihova družina večkrat poskušala spremeniti namembnost tega zemljišča, a neuspešno.

Da Zoran in Jure Janković pri prodaji zemljišča nista sodelovala, je decembra pred komisijo dejal tudi Klemen Šešok iz Taxgroupa, danes pa bo zaslišan še njegov brat Matija.

spc/tz
© STA, 2011