Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Žugelj poziva guvernerja Kranjca k odstopu

Ljubljana, 26. januarja - Direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev Damjan Žugelj zaradi "zavajanja javnosti in izrečenih neresnic" pred parlamentarno preiskovalno komisijo za sporne managerske prevzeme poziva guvernerja Banke Slovenije Marka Kranjca k odstopu. Če se to ne bo zgodilo, pa k ukrepanju poziva državni zbor.

Ljubljana, Klub Cankarjevega doma.
Direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) Damjan Žugelj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot poudarja Žugelj, guverner s svojimi izjavami kaže svoje nepoznavanje prevzemne zakonodaje. Drugače namreč njegove izjave, da bi bilo pri izvajanju prevzemne zakonodaje potrebno presojati tudi ekonomske posledice prevzema, po njegovih besedah ni razumeti.

Žugelj je zatrdil, da je agencija tudi odgovorila na poziv Banke Slovenije, da utemelji navedbe o zatajitvi pri prevzemih, ter Banki Slovenije posredovala tudi ustrezno dokumentacijo.

V primeru prevzema Geodetskega zavoda Slovenije pa je Žugelj zatrdil, da je agencija zaradi predložitve ustrezne bančne garancije prevzemu morala ugoditi. Se pa Žugelj sprašuje, kako je lahko prevzemnik sploh pridobil ustrezno bančno garancijo in pri tem izpostavlja vlogo bančnega regulatorja.

uk/mke/mke
© STA, 2011