Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odbor za gospodarstvo o posledicah enotnega termina šolskih počitnic

Ljubljana, 27. januarja - Parlamentarni odbor za gospodarstvo bo danes na nujni seji razpravljal o posledicah enotnega termina

zimskih šolskih počitnic na slovensko gospodarstvo. Nujno sejo odbora je zahtevala poslanska skupina SDS, v kateri opozarjajo, da bo enotni termin zimskih počitnic slovenskemu gospodarstvu povzročil za 15 milijonov evrov škode.

Šolski minister Igor Lukšič je pred dvema dnevoma v pogovoru z novinarji zagotovil, da bo ministrstvo počitnice znova ločilo v dva tedna, če se bo ugotovilo, da je imela sprememba šolskega koledarja negativne učinke. Žičničarje in turistične delavce pa je Lukšič pozval, naj s konkretnimi podatki podprejo svoje trditve o tem, da bodo zaradi združitve zimskih počitnic utrpeli 15 milijonov evrov izgube.

Kot pravi minister, so do zamisli o enotnih zimskih počitnicah prišli po daljših pogovorih z ravnatelji, učitelji in starši, iz vrst katerih so prihajala opozorila, da družine ne morejo preživljati počitnic skupaj, ker se otroci šolajo v različnih regijah.

tz/arh
© STA, 2011