Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Mariboru slovesnost ob dnevu spomina na žrtve holokavsta

Maribor, 27. januarja - V Kulturnem centru Sinagoga v Mariboru bo drevi potekala osrednja slovesnost ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. Častni pokrovitelj dogodkov ob mednarodnem dnevu, ki ga Slovenija obeležuje od leta 2008, je letos zunanji minister Samuel Žbogar, slavnostna govornica pa bo danes državna sekretarka na zunanjem ministrstvu Dragoljuba Benčina.

Slovesnost bodo pospremili z odprtjem prvega dela fotografsko dokumentarne razstave "Preteklo in pozabljeno". Drugi del razstave bodo odprli 1. februarja v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani.

Aktivnosti ob 27. januarju, dnevu spomina na žrtve holokavsta, sicer letos potekajo od 21. januarja, začele pa so se z odprtjem dokumentarne razstave Po sledeh judovske dediščine na Slovenskem v Šempetru pri Novi Gorici.

V sredo je potekalo celodnevno znanstveno srečanje v Mariboru v okviru mednarodnega projekta Šoa - spominjamo se na temo Vsako leto eno ime. Prav tako so v sredo v Murski Soboti odprli razstavo Afera Dreyfus 1894-1906.

aju/ms
© STA, 2011