Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju Türka za vlado ne bo več veliko priložnosti

Ljubljana, 26. januarja - Predsednik republike Danilo Türk je v torkovem pogovoru za Televizijo Slovenija izrazil upanje, da bo vlada s šestimi prioritetami kmalu prišla v parlament in dobila podporo za uspešno delo v prihodnje. To je njena pomembna priložnost in takih ne bo več veliko, meni.

Ljubljana, GH Union.
Predsednik republike Danilo Türk.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Med drugim je soglašal, da v Sloveniji obstaja vtis brezizhodnosti politične in gospodarske situacije. Po njegovih besedah je to resen političen problem, vlada pa bi morala storiti več in delati drugače, da bi ta vtis odpravila.

Ker se stvari v zakonodajnem postopku po njegovem mnenju ne premikajo dovolj hitro, bi si včasih želel, da bi imel možnost zakonodajne iniciative, je dejal. Tako bi lahko sam predložil kak zakon in pospešil ta proces, ki po njegovih besedah včasih poteka zelo ovinkasto.

Türk je spregovoril tudi o vrsti zunanjepolitičnih tem, med drugim o nedavnem obisku v Italiji in odnosih s Hrvaško. Pri slednji je menil, da bi morali državi doseči izogibanje vsakršnemu zarisovanju začasnih mejnih črt. Glede slovenske vojaške navzočnosti v Afganistanu pravi, da ta ne sme biti predolga.

spc/sg/arh
© STA, 2011