Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SD in Zares za podporo kompromisnemu predlogu družinskega zakonika tudi brez LDS

Ljubljana, 25. januarja - Vodja poslancev SD Dušan Kumer meni, da je absolutna večina za kompromisni predlog o spornih določbah družinskega zakonika možna tudi brez LDS. Dodaja pa, da bo stranka, če večina za kompromisni predlog ne bo zagotovljena, podprla prvotni predlog.

Ljubljana.
Vodja PS SD Dušan Kumer.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Za kompromisni predlog zakonika se zavzemajo tudi v Zares, je povedal vodje strankine poslanske skupino Franco Juri. Če ima predlog absolutno večino v DZ, nimajo pomislekov, če pa je nima, bo večina poslancev Zares ostala pri podpori prvotnemu predlogu, je povedal.

Tudi DeSUS se bolj nagiba h kompromisnemu predlogu, niso pa še povsem usklajeni, je za STA pojasnil Franc Jurša. V SLS in SNS ne podpirajo na prvotnega ne kompromisnega predloga, v SDS pa menijo, da je najboljše, da zakonik zavrnejo, saj da je zadeva zapeljana že predaleč.

Ministrstvo za delo je namreč ta teden predstavilo kompromisni predlog glede najbolj spornih določb kazenskega zakonika, ki je v obravnavi v DZ. Po njem za razliko od zdajšnjega predloga istospolni partnerji ne bi mogli posvojiti otroka, razen v primeru, ko bi bil eden izmed njiju otroku biološki starš.

ako/tvr/ako
© STA, 2011