Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Delodajalci in sindikati želijo konkretne predloge glede zakona o delovnih razmerjih

Ljubljana, 25. januarja - Drugega sestanka delovne skupine za pripravo sprememb zakona o delovnih razmerjih, ki bi moral biti jutri dopoldne, se ne bodo udeležili predstavniki delodajalcev, udeležbo so odpovedali tudi v sindikalni centrali Pergam, pod vprašajem pa je tudi sodelovanje zveze svobodnih sindikatov.

Kot so v včerajšnjem skupnem obvestilu ministrstvu zapisale delodajalske organizacije, jim ministrstvo za delo ni posredovalo konkretnih predlogov sprememb zakona, zaradi česar da ni podlage za delo te skupine.

Tudi sindikati pričakujejo konkretne predloge ministrstva, saj ne želijo, da bi se ponovila zgodba iz priprave pokojninske reforme, kjer je splošni razpravi o izhodiščih brez konkretnih zaključkov sledilo zakonsko besedilo, za usklajevanje katerega je bilo nato premalo časa.

Pergam je že sporočil, da se sestanka ne bo udeležil, v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije pa se bodo dokončno odločili jutri zjutraj.

Ministrstvo za delo pravi, da je podalo izhodišča in pričakovalo predloge socialnih partnerjev, nato pa bi jih obravnavala delovna skupina. Ali sestanek bo, so znano jutri zjutraj.

jb/kk
© STA, 2011