Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki Darsa v sredo domnevno tudi o usodi uprave

Ljubljana, 25. januarja - Nadzorni svet Darsa se bo jutri seznanil z informacijo v zvezi s pripravo odzivnega poročila družbe na ugotovitve računskega sodišča v primeru pridobivanja zemljišč na dolenjski avtocesti. Nadzorniki se bodo dotaknili tudi predloga komisije DZ za nadzor javnih financ, ki predlaga razrešitev uprave družbe.

Komisija za nadzor javnih financ je prejšnji teden zaradi negospodarnosti poslovanja Darsa nadzornemu svetu družbe predlagala, da začne postopek razrešitve uprave družbe z Matejo Duhovnik na čelu, agenciji za upravljanje kapitalskih naložb države pa je predlagala razrešitev nadzornega sveta Darsa, ki ga vodi Milan Medved.

Medved je danes za STA dejal, da je parlamentarna komisija za nadzor javnih financ o ugotovitvah računskega sodišča razpravljala preuranjeno, saj je računsko sodišče po objavi revizijskega poročila o gospodarnosti poslovanja Darsa pri pridobivanju zemljišč na trasi dolenjske avtoceste sredi decembra lani Darsu dalo 90 dni časa za pripravo odzivnega poročila oz. popravljalnih ukrepov. Rok za pripravo odzivnega poročila se tako izteče 15. marca.

Točke o usodi uprave Darsa sicer ni na dnevne redu jutrišnje seje, a je v javnosti te dni zaokrožila informacija, da naj bi nadzorniki sejo skorajda zagotovo razširili s predlogom za nekrivdno razrešitev Duhovnikove. V tem primeru ji pripada odpravnina v višini šestkratnika osnovnega mesečnega plačila, torej slabih 50.000 evrov bruto.

kk/uk/kk
© STA, 2011