Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki Darsa danes tudi o usodi uprave?

Ljubljana, 26. januarja - Nadzorni svet Darsa se bo danes seznanil z informacijo v zvezi s pripravo odzivnega poročila družbe na ugotovitve računskega sodišča v primeru pridobivanja zemljišč na dolenjski avtocesti. Dotaknil se bo tudi predloga parlamentarne komisije za nadzor javnih financ, ki predlaga razrešitev uprave družbe.

Komisija je prejšnji teden zaradi negospodarnosti poslovanja Darsa nadzornemu svetu družbe predlagala, da začne postopek razrešitve uprave Darsa z Matejo Duhovnik na čelu. Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb države je predlagala celo razrešitev nadzornega sveta Darsa, ki ga vodi Milan Medved.

Medved pravi, da se je komisija z obravnavo ugotovitev računskega sodišča preuranila, saj ima Dars do 15. marca čas za pripravo odzivnega poročila oziroma popravljalnih ukrepov. Poročilo računskega sodišča je po Medvedovih besedah zahtevo in prav je, da ima uprava Darsa dovolj časa za pripravo ustreznih ukrepov. Nadzorni svet je revizijsko poročilo preučil in se odločil, da bo to problematiko obravnaval na prvi januarski seji, torej danes.

Točke o usodi Duhovnikove sicer ni na dnevnem redu današnje seje, a je, kot so v tem dneh pisali mediji, skoraj zagotovo, da bodo dnevni red razširili s predlogom za nekrivdno razrešitev Duhovnikove. V primeru nekrivdne razrešitve ji pripada odpravnina v višini slabih 50.000 evrov bruto.

Nadzorni svet Darsa se bo sicer danes seznanil tudi s poročilom o stanju in reševanju problematike na projektu Markovec, obravnaval pa bo tudi analizo poslovanja družbe v obdobju od januarja do novembra lani ter poslovni načrt Darsa za letos.

uk/kk
© STA, 2011