Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada danes na obisku v Podravju

Maribor/Ptuj, 26. januarja - Predsednik vlade Borut Pahor bo danes skupaj z 12 ministri, generalno sekretarko vlade Heleno Kamnar in drugimi sodelavci obiskal Podravje. Ob prvem obisku Pahorjeve vlade v regiji, ki jo v bistvu sestavljata dve statistični enoti s sedežema v Mariboru in Ptuju, gostitelji pričakujejo mnoge odgovore, tudi v zvezi z Evropsko prestolnico kulture.

Vlada bo obisk začela z delovnim posvetom na Ptujskem gradu. Sledili bodo obiski vladnih predstavnikov po različnih regijskih ustanovah, zavodih in podjetjih, svoj prvi obisk v razširjeni zasedbi pa bo vlada sklenila s poznopopoldanskim srečanjem s podravskimi župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki v Mariboru.

Premier Pahor bo ob tem obiskal Perutnino Ptuj in Dravske elektrarne Maribor (DEM), popoldne pa skupaj z ministrico za kulturo Majdo Širca še sedež zavoda Maribor 2012, kjer pričakujejo, da jim bo država pojasnila, na koliko denarja in kdaj lahko računajo za realizacijo načrtovanih investicij v okviru projekta EPK 2012.

gm/ako
© STA, 2011