Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komisija o brezplačnikih bo preverila financiranje kampanje SDS iz leta 2008 ter poslovanje družbe Media Polis

Ljubljana, 25. januarja - Parlamentarna komisija, ki preiskuje financiranje in izdajanje brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik pred volitvami leta 2008, bo pridobila vse relevantne podatke o izvedbi takratne kampanje SDS, so sklenili danes. Prav tako bodo pregledali dokumente družbe Media Polis, povezane s poslovanjem s podjetjem Progresija in stranko SDS, je po za javnost zaprti seji dejal podpredsednik komisije Tadej Slapnik iz Zares.

Ljubljana, DZ.
Pospredsednik preiskovalne komisije o brezplačnikih Tadej Slapnik (Zares).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Po njegovih besedah je komisija v ponedeljek na pristojno sodišče vložila zahtevo za zaslišanje urednice Ekspresa Barbare Smisl, saj ta pred komisijo ni želela odgovarjati na vprašanja.

Kot je dejal Slapnik, podrobneje o dogovorih v komisiji ne more govoriti zaradi internih informacij. A po njegovih ocenah pričanje direktorja podjetja Media Polis Marjana Novaka o odloženih plačilih in posojilih SDS potrjuje domneve, da je SDS pod vodstvom Janeza Janše ravnala zelo podobno kot hrvaška HDZ pod vodstvom Iva Sanaderja. Ob toliko podobnostih v pa Sloveniji še ne zaznavamo podobnega ukrepanja organov pregona, kot smo jim priča v sosednji Hrvaški, pravi Slapnik.

spc/db
© STA, 2011