Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svilan: SID banka gospodarstvu letos okoli 800 milijonov evrov

Ljubljana, 25. januarja - Potem ko je SID banka lani gospodarstvu prek poslovnih bank ali neposredno namenila približno milijardo evrov novih sredstev, predsednik uprave banke Sibil Svilan ocenjuje, da bodo letos podjetjem namenili okoli 800 milijonov evrov.

Kot je ob robu konference o delovanju SID banke na Gospodarski zbornici Slovenije povedal Svilan, je banka v kriznem času odigrala bistveno vlogo za slovensko gospodarstvo, vendar pa to po njegovih besedah ni normalna situacija. SID banka je sicer v času krize financirala okoli 2,8 milijarde evrov projektov.

Svilan ocenjuje, da bo ne glede na še vedno negotove in napete razmere možno, da se bo finančni trg letos normaliziral in da bodo tako poslovne banke kot drugi subjekti na področju financiranja gospodarstva prevzeli svojo normalno funkcijo.

Svilan zato za leti 2011 in 2012 predvideva bistveno nižjo rast v protikriznih ukrepih, SID banka pa bo lahko krepila svojo osnovno dejavnost na področju razvojnega financiranja. Z njo želijo spodbuditi tehnološki razvoj, ki bo omogočil vzdržno gospodarsko rast. Pri tem bo poudarek še naprej na varovanju okolja in energetski učinkovitosti ter kot novost tudi na ohranjanju delovnih mest in ustvarjanju novih.

jes/fz/fz
© STA, 2011