Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada odgovorila na zahteve OZS, o predlogih še upravni odbor zbornice

Ljubljana, 25. januarja - Vlada se je danes na delovnem sestanku s predstavniki obrtno-podjetniške zbornice opredelila do ključnih zahtev zbornice. Obrtniki se z nekaterimi vladnimi predlogi strinjajo, na nekatere rešitve še čakajo, glede nekaterih zahtev pa še niso povsem zadovoljni. Vladne predloge bo v četrtek obravnaval upravni odbor zbornice.

Kot je še pred koncem sestanka novinarjem zatrdila ministrica za gospodarstvo Darja Radić, so v zbornici najbolj zadovoljni s predlogi ministrstva za finance glede preprečevanja plačilne nediscipline, pa tudi z ukrepi na področju zmanjševanja sive ekonomije.

Glede delovnopravne zakonodaje obrtniki čakajo na ministra za delo Ivana Svetlika, ki bo v okviru priprav novega zakona o delovnih razmerjih pripravil platformo zakona, na podlagi katere se bodo obrtniki aktivno vključili v pripravo zakona.

Najmanj zadovoljni pa so predstavniki obrti z vladnimi predlogi na področju sprememb zakonov o insolventnosti in o izvršbi. Ministrstvo za pravosodje namreč po pojasnilih Radićeve ugotavlja, da so zdaj veljavne zakonske rešitve iz lanskega poletja primerne in ustrezne, za merjenje učinkov zakonodaje pa je preteklo premalo časa. Kot pravi Radićeva, bo na tem področju potreben še kakšen pogovor obrtnikov z ministrstvom za pravosodje.

uk/ap
© STA, 2011