Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nov zaplet v postopkih izbire graditelja mariborske medicinske fakultete

Maribor, 25. januarja - Univerza v Mariboru je danes prejela v vednost zahtevo družbe Meteorit, naj se člane državne revizijske komisije izloči iz postopka izbire graditelja stavbe mariborske medicinske fakultete. Neuradno to pomeni, da bo zadeva sedaj romala v parlament, sama gradnja pa se bo zavlekla še za nekaj mesecev.

Ljubljana.
Tajnik Univerze v Mariboru Boštjan Brumen.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot je povedal glavni tajnik univerze Boštjan Brumen, Meteorit zahteva izločitev vseh članov državne revizijske komisije zaradi neodgovornih izjav za medije. Nekdo na državni revizijski komisiji naj bi namreč za medije vnaprej povedal, kakšno odločitev bo komisija sprejela.

Brumen ni mogel povedati, kaj to pomeni za nadaljnji postopek. Neuradno je slišati, da bo o zadevi moral odločati parlament.

Revizijska komisija bi morala do konca tedna odločiti o zadnjem zahtevku za revizijo, ki ga je vložil Begrad-Granit. Doslej je univerza za izvajalca že trikrat izbrala konzorcij s poslovodečim partnerjem Meteorit, neizbrana naveza Begrad-Granit pa je vedno znova uspela s pritožbo.

ase/td
© STA, 2011