Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sezonsko kroženje virusov gripe predvidoma že doseglo vrhunec

Ljubljana/Celje, 25. januarja - Sezonsko kroženje virusov gripe je predvidoma doseglo vrhunec, je Inštitut za varovanje zdravja RS objavil na svoji spletni strani. Približno 50 odstotkov vzorcev bolnikov z gripi podobno boleznijo, ki so testirani na virus influence, je pozitivnih. Število malčkov, okuženih z respiratornim sincicijskim virusom, pa se postopno zmanjšuje.

V bolnišnicah je število sprejemov zaradi akutnih okužb spodnjih dihal primerno letnemu obdobju. Sprejemov bolnikov, pri katerih je potrjen pandemski virus ali virus influence B, je malo. Do zdaj je bilo po navedbah inštituta sprejetih nekaj več kot 70 bolnikov.

Cepljenje proti gripi je še vedno smiselno. Posebno pomembno je, da se proti gripi zaščitijo bolniki s kroničnimi boleznimi, nosečnice in starejši.

V številnih bolnišnicah so zaradi sezonskih obolenj že omejili obiske. V celjski bolnišnici so podaljšali omejitev obiskov na enega obiskovalca, ki mora biti v času obiska zdrav oz. ne sme imeti znakov prehladnih obolenj.

pse/td
© STA, 2011