Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Minister Žbogar danes v Evropskem parlamentu v Bruslju

Bruselj, 25. januarja - Zunanji minister Samuel Žbogar se bo danes v Bruslju udeležil skupnega zasedanja odborov Evropskega parlamenta za zunanje zadeve ter varnost in obrambo. Evropskim poslancem bo predstavil zunanjepolitične in varnostne prioritete Slovenije s poudarkom na Mednarodnem skladu za razminiranje.

Belgija.
Vodja slovenske diplomacije Samuel Žbogar.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Belgija.
Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Nato se bo minister Žbogar danes v Bruslju sestal s podpredsednico Evropskega parlamenta Rodi Kratsa Tsagaropoulou, s katero bosta govorila predvsem o delovanju Evrosredozemske univerze s sedežem v Piranu.

Poleg tega se bo slovenski minister srečal še s predsednikom evropskih liberalcev Guyem Verhofstadtom, s katerim se bosta pogovarjala o predlogih Evropskega parlamenta za oživitev evropskega gospodarstva in o evropski diplomatski službi.

Udeležbo slovenskega ministra na skupnem zasedanju odborov Evropskega parlamenta, odbora za zunanje zadeve ter pododbora za varnost in obrambo, je predlagal evropski poslanec Ivo Vajgl iz vrst evropskih liberalcev, sicer nadomestni član obeh odborov.

pm/mc
© STA, 2011