Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tufek in Ravnikar odhajata iz Adrie s trimesečnim odpovednim rokom

Ljubljana, 24. januarja - Upravni odbor Adrie Airways se je danes seznanil s soglasjem o prenehanju delovnega razmerja nekdanjih izvršnih direktorjev družbe Tadeja Tufka in Marjana Ravnikarja. Kot je za STA povedal predsednik upravnega odbora Adrie Maks Tajnikar, oba prejšnja izvršna direktorja ne bosta več zaposlena v Adrii Airways, za njiju tudi ne iščejo delovnih mest.

Ljubljana.
Nekdanji podpredsednik uprave Adrie Airways Marjan Ravnikar.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Nekdanji predsednik uprave Adrie Airways Tadej Tufek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Zakonske obveznosti so po besedah Tajnikarja stvar sedanjih izvršnih direktorjev Klemna Boštjančiča in Roberta Vuge, ki sta za predhodnika predlagala trimesečni odpovedni rok, upravni odbor pa se je s predlogom strinjal, je dejal Tajnikar.

Upravni odbor je obravnaval tudi individualni pogodbi za Boštjančiča in Vugo, vendar jih ni do konca uskladil, zato do podpisa pogodb še ni prišlo. Upravni odbor bi moral obravnavati tudi najbolj aktualne naloge, ki jih morata izpeljati nova izvršna direktorja, vendar tega danes ni utegnil storiti.

Upravni odbor se bo znova sestal v četrtek ali petek, za ta teden pa je načrtovan tudi sestanek z lastnikom, do njega naj bi prišlo predvidoma v četrtek.

kk/fz/kk
© STA, 2011