Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes sestanek o uresničevanju zahtev OZS

Ljubljana, 25. januarja - Potem ko je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije konec decembra vlado pozvala k uresničevanju njihovih zahtev in zagrozila z državljansko nepokorščino, mora vlada danes podati konkretne predloge za uresničitev zahtev.

O tem bo danes beseda tekla na delovnem sestanku, ki se ga poleg predstavnikov zbornice udeležili ministri oziroma predstavniki ministrstev za finance, za gospodarstvo, za javno upravo, za promet, za pravosodje, za okolje in prostor, za delo, družino in socialne zadeve ter za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Po sestanku bo ministrica za gospodarstvo Darja Radić podala izjavo za javnost.

Predstavniki zbornice in vlade so se zaradi problemov, s katerimi se sooča malo gospodarstvo - najbolj jih tarejo plačilna nedisciplina, siva ekonomija in delovnopravna zakonodaja - že sestali na kriznem sestanku v začetku meseca.

Takrat so se dogovorili, da bo vlada s konkretnimi predlogi na zahteve odgovorila do danes, ministrica Radićeva pa je poudarila, da je vlada že začela ukrepati. V zbornici bodo, če njihove zahteve ne bodo ugodno rešene, nadaljevali z aktivnostmi za državljansko nepokorščino.

kk/kk
© STA, 2011