Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Niti v koaliciji niti v opoziciji se o družinskem zakoniku še niso jasno izrekli

Ljubljana, 24. januarja - Nov predlog družinskega zakonika bi moral biti sprejemljiv tudi za opozicijo, je danes dejala državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak. V opoziciji pa se o tem še niso izjasnili.

Iz SNS so sporočili, da je predlog pravzaprav sprejemljiv, vendar zakona ne bodo podprli, če ne bo sprejemljiv za široko javnost. Podobno menijo tudi v civilni iniciativi Za družino in pravice otrok. V SLS podpirajo uvedbo določenih izboljšav na področju ureditve zvez med istospolnimi partnerji, vendar vztrajajo, da spremembe definicije pojma družine ne bodo podprli. Da se definicije družine ne sme razvrednotiti, pa menijo v SDS.

LDS spremembi zakonika ni naklonjena, saj podpira osnovno različico zakona. V SD pa so pripravljeni na kompromis, a le če bo zanj večina v državnem zboru. Vito Rožej iz Zares je opozoril na pomembnost tega, da se istospolnim daje doslej kratene pravice, V DeSUS pa komentarja še nimajo. Iz kampanje Za vse družine! so medtem opozorili, da gre pri spremembah za zaskrbljujoče popuščanje.

szo/pa
© STA, 2011