Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ptujski proračun letos znaša slabih 51 milijonov evrov

Ptuj, 24. januarja - Ptujski svetniki so na današnji seji brez glasu proti potrdili proračun mestne občine za letošnje leto. Načrtovanih je za 50,6 milijona evrov odhodkov, za okoli 200.000 evrov nižji pa bodo prihodki. Po besedah župana Štefana Čelana je proračun zastavljen ambiciozno, njegova realizacija pa odvisna tudi od uspešnosti prijavljanja na razpisih.

Ptuj.
Ptujski župan Štefan Čelan.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Mestni svet je predlog proračuna prvič obravnaval decembra in se takrat odločil za mesec dni javne razprave. Dopolnjeni predlog je bil kar za 15 odstotkov višji od prvotno predlaganega. Kot je pojasnila prva občinska finančnica Tatjana Farič, je sprememba nastala tako na strani davčnih kot nedavčnih prihodkov. Kar za štiri milijone je proračun višji zaradi investicije v vrtec Mačice.

Med svetniki sicer ni bilo nikogar, ki bi glasoval proti proračunu, so pa nekateri izražali bojazen, da je zastavljen nekoliko preoptimistično. Čelan na to odgovarja, da bi bil tudi sam vesel, če bi se lahko zadovoljili z minimalistično različico proračuna in brez vsakršnih stresov, a tudi brez pomembnih investicij.

gm/pa
© STA, 2011