Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Še danes čas za pripombe na vrednost nepremičnin

Ljubljana, 25. januarja - Lastniki nepremičnin lahko geodetski upravi še danes podajo pripombo na ocenjeno vrednost nepremičnin - sporočijo lahko, da se jim zdi ocenjena vrednost prenizka ali previsoka. To lahko storijo z obrazcem po pošti, osebno ali prek spletne aplikacije.

Geodetska uprava je do minulega petka prejela 1,136 milijona pripomb in sprememb podatkov o skupno 417.000 nepremičninah. Od tega se je 28 odstotkov pripomb nanašalo na vrednost, 18 odstotkov pa na podatke o lastništvu. Največ pripomb glede vrednosti se je nanašalo na kmetijska in gozdna zemljišča ter hiše.

Pripombe bodo obdelali do septembra in oblikovali končne modele vrednotenja, ki jih bo z uredbo predvidoma novembra sprejela vlada. Z uveljavitvijo uredbe - predvidoma v decembru - bodo nepremičnine dobile tudi uradno pripisano vrednost.

Spremembe ostalih podatkov o nepremičnini in lastništvu bodo lastniki lahko sporočali tudi po današnjem roku, pomembno pa je, da jih uredijo do uradne uporabe - torej predvidoma do konca leta.

jb/kk
© STA, 2011